"μαθε να πετας"

Πώς μαθαίνω να πετάω;

Μαθε να πετας

Για να μάθεις να πετάς, γίνε μέλος στην λέσχη και θα αρχίσεις την εκπαίδευση με την επόμενη ομάδα.

Η προσπάθεια για τις πρώτες σας μέρες στην εκπαίδευση πιλότου, θα είναι ένα συναρπαστικό και αξέχαστο μέρος του ταξιδιού σας στην ελεύθερη πτήση. Όλα είναι καινούργια και ακόμη και οι πιο μικρές πτήσεις θα είναι τεράστια επιτεύγματα. Αν διαβάζετε αυτό, πιθανότατα έχετε ονειρευτεί το όνειρο και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. 

Αφού εγγραφείτε, μιλήστε με τον εκπαιδευτή σας για να δείτε πότε είναι η καλύτερη ώρα και ημέρα για να ξεκινήσετε τις περιπέτειές σας στην ελεύθερη πτήση. Τα πιο σημαντικά αντικείμενα που θα χρειαστεί να φέρετε είναι στιβαρές μπότες που υποστηρίζουν τον αστράγαλο που μπορείτε επίσης να τρέξετε μέσα και σε λασπωμένο έδαφος. Θα ξεκινήσετε με την εκμάθηση λεξιλογίου που είναι σημαντικό για τη διαδικασία εκπαίδευσης και πτήσης. Αυτό το νέο λεξιλόγιο θα βοηθήσει εσάς και τον εκπαιδευτή σας τις επόμενες εβδομάδες, μήνες και χρόνια. Οι πρώτες μέρες σας, ανάλογα με τον καιρό, συνήθως επικεντρώνονται στην επίγεια εκμάθηση του αιωρόπτερου.

Αυτό σημαίνει πολύ χρόνο για να μάθετε πώς να το ελέγχετε ενώ είστε γαντζωμένοι κάτω από την πτέρυγα. Όλα όσα κάνετε στο έδαφος συσχετίζονται άμεσα με το πώς θα αντιδράσει το φτερό στον αέρα. Έτσι, είναι δυνατό να έχετε πολύ καλή κατανόηση της δυναμικής των φτερών πριν τα πόδια σας φύγουν από το έδαφος.

Σε ένα αιωρόπτερο θα περάσετε τις πρώτες μέρες μαθαίνοντας πώς να το ρυθμίσετε και θα νιώσετε άνετα να το μεταφέρετε και να ετοιμαστείτε να τρέξετε μαζί του για να προσομοιώσετε μια απογείωση. Μόλις νιώσετε άνετα με το αιωρόπτερο στους ώμους σας, θα τρέχετε γαντζωμένοι σε αυτό στην πλαγιά ενός απαλού λόφου υπό την άμεση επίβλεψη του εκπαιδευτή. Οι μικρές πρώτες πτήσεις που προκύπτουν από τις πρώτες μέρες σας στο λόφο εκπαίδευσης θα είναι μερικές από τις πιο αξέχαστες της καριέρας σας.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου εκπαίδευσης θα βρίσκεστε υπό την καθοδήγηση με ραδιοπομπό VHF επαγγελματιών εκπαιδευτών της ΕΝΑΡΑ. Καθώς προχωράτε στην πορεία, θα ακούτε όλο και λιγότερα από αυτά στο VHF, έως ότου τελικά το VHF θα είναι σιωπηλό έως ότου προσγειωθείτε όταν θα ακούσετε τα ειλικρινή συγχαρητήρια!

Στις πρώτες ημέρες της πτήσης σας θα παρακολουθήσετε μαθήματα εδάφους, θεωρητικά μαθήματα και θα σας ζητηθεί να εκτελέσετε διάφορες πτητικές εργασίες. Οι εργασίες κυμαίνονται από επιτυχείς απογειώσεις σε διάφορες συνθήκες ανέμου έως διαδοχικές προσγειώσεις. Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόζεται από την ΕΝΑΡΑ τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, έχει σχεδιαστεί για να δώσει στον σπουδαστή τα εργαλεία για να πλοηγηθεί με ασφάλεια και σιγουριά στα πρώτα στάδια της πτητικής του καριέρας.

Η εκπαίδευση πτήσης είναι συναρπαστική, σωματική και προκλητική. Η εκμάθηση ενός νέου συνόλου δεξιοτήτων, λεξιλογίου και μυϊκής μνήμης μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά η ανταμοιβή της πτήσης αξίζει τον κόπο! Η πιο σημαντική πτυχή της έναρξης οποιασδήποτε μαθησιακής προσπάθειας είναι να απολαύσετε τη διαδικασία.

IMG 2870
Μαθήτρια στο λόφο εκπαίδευσης περιμένοντας τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες για απογείωση.
IMG 1960
Τρέχοντας στην πλαγιά για να απογειωθείς

προετοιμασία

Κρατώντας το αιωρόπτερο με σωστή γωνία προσβολής και με μέτωπο στον άνεμο.

εκίνηση

Όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές τρέχουμε για να απογειωθούμε.

απογείωση

Στον διάδρομο απογείωσης υπό το άγρυπνο βλέμα του εκπαιδευτή.

Social Networks

EN.AR.A.

  • Αεραθλητικό σωματείο αναγνωρισμένο από την ΓΓΑ.
  • Μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας.
ELAO